Po długiej przerwie wracamy do Was z przepisem na zdrowe, pyszne i sycące PESTO Z JARMUŻU. Pesto bardzo proste w przygotowaniu, za to idealnie komponuje się z mięsem, a i na zwykłej kanapce smakuje wyśmienicie ;)
Składniki:
- jarmuż 150 g liści (bez twardych gałązek)
- sok z 1/4 cytryny
- oliwa z oliwek ok. 75 ml
- przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
- 10 g orzeszków piniowych (można pominąć)
- sól do smaku
- 40 g tartego sera (parmezan lub grana padano)
Wszystkie składniki blendujemy do uzyskania papkowatej konsystencji, pesto powinno być smarowne, więc jeśli będzie zbyt suche należy dodać więcej oliwy z oliwek.
Ja podałam pesto jako dodatek do pieczonej polędwiczki wieprzowej na szparagach. Pasowało idealnie, goście byli daniem zachwyceni, wyglądało i smakowało świetnie. Polecam!
Składniki:
- jarmuż 150 g liści (bez twardych gałązek)
- sok z 1/4 cytryny
- oliwa z oliwek ok. 75 ml
- przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
- 10 g orzeszków piniowych (można pominąć)
- sól do smaku
- 40 g tartego sera (parmezan lub grana padano)
Wszystkie składniki blendujemy do uzyskania papkowatej konsystencji, pesto powinno być smarowne, więc jeśli będzie zbyt suche należy dodać więcej oliwy z oliwek.
Ja podałam pesto jako dodatek do pieczonej polędwiczki wieprzowej na szparagach. Pasowało idealnie, goście byli daniem zachwyceni, wyglądało i smakowało świetnie. Polecam!
Kamila
Sycące danie.
OdpowiedzUsuńDo mięsa doskonałe
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie
OdpowiedzUsuńforniMgan_ri1994 Marisol Soler https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=caeexpil-me.Emiko-s-Pledge-gratuita
OdpowiedzUsuńbeltygeve
suppreXpebi Erica Cain There
OdpowiedzUsuńThis is there
scoutareshos