Miłośnikom ryb, w szczególności tuńczyka polecamy na kolację kanapeczki z pomidorową pastą z tuńczyka. Przepis podała mi mama ;) Pasta jest pyszna!!!
Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym,
pół słoika suszonych pomidorów odsączonych z oliwy z ziołami,
1 łyżka oliwy z tych pomidorów (zagarnąć możliwie dużo ziół),
1 łyżka przecieru pomidorowego,
1 mały pomidor bez skórki
Wszystkie składniki zblendować na gładką masę, dodać 5 posiekanych łodyg natki pietruszki. Pasty nie przyprawiamy!!! Podawać w formie kanapek, najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem - żytnim lub orkiszowym ;) Na wierzch można ułożyć plasterki ogórków kiszonych. Smacznego!!!!
Sandra
Komentarze
Prześlij komentarz
Wszelkie komentarze obraźliwe, wulgarne lub zawierające reklamy zostaną usunięte. Za wszystkie pozostałe bardzo dziękujemy :) I szczerze do komentowania zapraszamy :D