JAJKO FASZEROWANE SAŁATKĄ Z ŻÓŁTEK I AWOKADO

Najlepsze śniadanie dla mnie to połączenie jajka i awokado - zdrowe, sycące i bardzo smaczne. U mnie dziś w postaci jajka faszerowanego sałatką z żółtek i awokado, ale polecam również w innych wersjach: jajko zapiekane w awokado  oraz jajko faszerowane guacamole (przepis na guacamole znajdziecie TUTAJ). Uwielbiam!!!! 

Składniki dla jednej osoby:
1,5 jajka
0,5 awokado
1 łyżeczka majonezu
natka pietruszki
rzodkiewka
odrobina papryczki chili
sól, pieprz do smaku

Jajka gotujemy na twardo, przecinamy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka kroimy w kostkę, awokado rozcinamy na pół, wyjmujemy łyżką ze skórki i również kroimy w kostkę. Żółtka i awokado łączymy w misce z łyżeczką majonezu, dodajemy do smaku sół i pieprz. Tak przygotowany farsz nakładamy na połówki jajek i ozdabiamy wedle uznania, u mnie z rzodkiewką, posiekaną natką pietruszki i papryczką chili. Smacznego!!!
Kamila

Komentarze

Prześlij komentarz

Wszelkie komentarze obraźliwe, wulgarne lub zawierające reklamy zostaną usunięte. Za wszystkie pozostałe bardzo dziękujemy :) I szczerze do komentowania zapraszamy :D