Dla miłośników tuńczyka tym razem przepis na sałatkę z tuńczyka z zielonym groszkiem i ogórkiem konserwowym. Przepis dostałam od taty :) Robię ją zawsze gdy mam ochotę na coś innego, a nie mam dużo czasu. Przygotowuje się ją szybko i nie wymaga wielkiego nakładu pracy, więc przepis jak najbardziej nadaje się dla kuchennych amatorów :)
Składniki:
2 puszki tuńczyka w wodzie lub oleju
pół puszki zielonego groszku
3 większe ogórki konserwowe
czubata łyżka majonezu
świeży posiekany koperek i natka pietruszki
Tuńczyka i groszek odcedzamy z sosu i wsypujemy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, dużą ilość koperku i natki pietruszki, majonez i całość mieszamy. Porcja na raz dla 3 osób :) Smacznego!!!
Kamila
Niebo w gębie.
OdpowiedzUsuń