Newsweek informuje, że jednym z trendów kulinarnych na ten rok będzie jogurt warzywny. Od niedawna produkcję takich jogurtów rozpoczęto we Francji oraz USA. Smaki takie jak
- jogurt marchewkowy (marchewki, sok z marchwi, sól morska, jogurt naturalny i miód),
- słodki ziemniak (jogurt naturalny, słodki ziemniak, syrop klonowy, melasa, sól morska),
- buraczki (jogurt naturalny, buraki, koncentrat z soku buraka, maliny, miód, sól morska, czerwony ocet winny),
- dynia piżmowa (jogurt naturalny, dynia piżmowa, szałwia, sól morska, syrop klonowy, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki),
- pomidor (jogurt naturalny, pomidor, czerwona cebula, miód, syrop klonowy, sól morska, puree z imbiru, cukier klonowy, trawa cytrynowa, ekstrakt z wanilii, biały pieprz),
- pasternak (jogurt naturalny, pasternak, syrop klonowy, sól morska, woda).
Brzmi to ciekawie, prawda? :)
Zdjęcie: Facebook Blue Hill Yogurt.
W Polce na tą chwilę kupić można jedynie jogurty owocowo-warzywne, dlatego jeśli chcecie iść za trendem i ciekawi Was to nietypowe połączenie jogurtu i warzyw zachęcamy do kombinowania w domu :)
Na stronie Blue Hill znajdziecie również pomysł na wykorzystanie jogurtu warzywnego w kuchni:
Na stronie Blue Hill znajdziecie również pomysł na wykorzystanie jogurtu warzywnego w kuchni:
Komentarze
Prześlij komentarz
Wszelkie komentarze obraźliwe, wulgarne lub zawierające reklamy zostaną usunięte. Za wszystkie pozostałe bardzo dziękujemy :) I szczerze do komentowania zapraszamy :D