KULINARNY NEWS - JOGURT WARZYWNY

Newsweek informuje, że jednym z trendów kulinarnych na ten rok będzie jogurt warzywny. Od niedawna produkcję takich jogurtów rozpoczęto we Francji oraz USA. Smaki takie jak 
- jogurt marchewkowy (marchewki, sok z marchwi, sól morska, jogurt naturalny i miód)
- słodki ziemniak (jogurt naturalny, słodki ziemniak, syrop klonowy, melasa, sól morska)
- buraczki (jogurt naturalny, buraki, koncentrat z soku buraka, maliny, miód, sól morska, czerwony ocet winny)
- dynia piżmowa (jogurt naturalny, dynia piżmowa, szałwia, sól morska, syrop klonowy, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki)
- pomidor (jogurt naturalny, pomidor, czerwona cebula, miód, syrop klonowy, sól morska, puree z imbiru, cukier klonowy, trawa cytrynowa, ekstrakt z wanilii, biały pieprz)
- pasternak (jogurt naturalny, pasternak, syrop klonowy, sól morska, woda).
Brzmi to ciekawie, prawda? :)
Zdjęcie: Facebook Blue Hill Yogurt.

W Polce na tą chwilę kupić można jedynie jogurty owocowo-warzywne, dlatego jeśli chcecie iść za trendem i ciekawi Was to nietypowe połączenie jogurtu i warzyw zachęcamy do kombinowania w domu :)

Na stronie Blue Hill znajdziecie również pomysł na wykorzystanie jogurtu warzywnego w kuchni:

Komentarze