Nasza propozycja na piątkowy obiad - TOŁPYGA Z PIEKARNIKA. Można jeść z czym kto lubi, bo rybka bardzo delikatna w smaku, pochodzi z rodziny karpiowatych i ma same wielkie ości:)) My przygotowałyśmy do niej makaron ryżowy z cukinią, marchewką, soczewicą czerwoną i selerem przyprawiony orientalnie - sosem sojowym, imbirem i chilli:))
Ale zwykłe ziemniaczki również by tu pasowały:) Szczerze mówiąc gdy mamy bardziej lazy day również je do ryby podajemy:) Na zdjęciu dla przykładu pstrąg również z piekarnika :) Przyprawiony masłem, koperkiem, limonką, solą i pieprzem ziołowym. Spróbujcie koniecznie:) Ryba przyrządzona w piekarniku w folii aluminiowej nie dość, że zdrowsza to jeszcze smaczniejsza, bo to 100% mięsa, bez dodatkowego tłuszczu i mąki :)
A wy którą wersję ryby wolicie? I z czym??
Komentarze
Prześlij komentarz
Wszelkie komentarze obraźliwe, wulgarne lub zawierające reklamy zostaną usunięte. Za wszystkie pozostałe bardzo dziękujemy :) I szczerze do komentowania zapraszamy :D